FANDOM


92f9de73fd74f391941bae6707901e93

Byn Grillby

1caa2b3086141e1da7bac0bdc7f4b986

Långt söderut på Ravenna ligger den lilla byn Grillby i skuggan av höga berg där en bergskedjas sträckning faller ut i havet och delar ön i tu mer eller mindre. Vägen hit över land är inte helt lätt då den kräver en ritt på smala stigar över berg och genom djupa skogar om man tar sig från Korphamn på öns västra kust långt norrut. Grillby är avskuret från resten av ön på många sätt, men tack vare dagliga båtar som rundar ön kan man ta sig på några timmar upp till den ringmurade staden. Byn har ett litet värdshus och några lokala handlare, en väl tilltagen hamn, och här kan även större båtar lägga till, men ofta fortsätter dessa hela vägen runt ön upp till Korphamn förstås.

Slottet Amathamdir

Staden ligger i skuggan av ett enorm och övergivet gammalt slott som en gång varit säte till en Lord som byn viskar mörka ord om. För många år sedan nu så viskar byns gamla om hur de stormade slottet och själva bragde honom om livet och paraderade den grymme mannen på en påle genom byn. Folket här är människor främst, enkla folk som bor på gårdar kring slottet som står som ett övergivet vrak uppe på en av de längre topparna från bergskedjan med överblick över landskapet runt platsen. Egentligen hör både byn och skogarna på slänten från berget och hamnen till slottet. I staden så viskar man nu om att slottet och marken har köpts upp av en rik alvlord som ämnar rusta upp slottet. Ingen av byns invånare är speciellt glada för den nyheten.

Skogarna kring byn och ängarna är rika på vilt och erbjuder byborna ett gott liv, men kanske är det också jaktmarkerna som lockar för den som köpt slottet? Eller den hamn som kommer med marken.

Dfa1cec8a4cfbe27e40237fa9712ad7d