FANDOM


Bb86d30f350867607aac277b0d9beb27

Stadsstaten Bandhaka är en av de största städerna i Rhiw. Det finns några få byar utanför , främst för fiske och jordbruk, men den stora majoriteten bor innanför murarna. Den består till största del av människor. Men det finns en liten procent andra raser.

Styre: Edit

Staden styrs av ett råd av de mest inflytelserika personerna i staden, valda av de som är av tillräckligt hög rang för att ha rösträtt.

Det finns ingen adel som så i Bandhaka, men ändå ett starkt klassamhälle med arbetare på botten, hantverkare och tjänare för de finaste i mitten och på toppen akademiker, jurister, medlemmar av handelsgillen m.m.


Arkitektur:
Bandhaka är byggd i flera lagar. Längst ner bor de allra fattigaste, sedan stiger det i med högre plan och allra högst upp bor överklassen i stora fantastiska boningar. Här ligger även det magnifika universitetet med ett gigantiskt bibliotek.  De övre skikten hålls samman av broar. Det går att se ner mot de lägre, men få gör det. Här uppe finns även fantastiska trädgårdar, hängande i vissa fall. Badhus, tempel, statyer och såklart handelskammaren och rådskammaren är även högst upp.

Få lämnar någonsin sin del av staden.

Handel: Edit

Market018-394x500 (1)

Handel är en viktig del av Bandhakas storhet, främst exporten är vackra sidentyger, och färgpigment,  kryddor, frukt samt stora utsökta guldsmycken.

Klimat: Edit

Bandhaka har tropiskt klimat, det är varmt och runt murarna finns vita stränder mot havet samt regnskog som få vågar ta sig igenom åt de andra väderstrecken.  Året består av regnperioder och torrperioder. När det regnar blir de understa skikten i staden ibland översvämmade.


Kultur: Edit


Kläder:
Edit

Cfcde87230acf91f872f9ecc65fa2d8c--raja-ravi-varma-indian-paintings

I Bandhaka är det viktigt att visa sin status. De rika går klädda i vackra kläder och guldsmycken, så som  ringar i öron och näsa är vanligt, ibland har de kedjor mellan. Kläderna är ofta av siden med broderier.  Saris är väldigt populärt bland alla kön. Dock främst hos överklassen där fysiskt arbete inte gör att det långa fina tygerna är i vägen. Dessa bärs ofta med Choli under. De fattigare går i enklare kläder, så som kurtas i mindre eleganta tyger.

Religon: Edit

Det finns ingen stadsreligon, det finns många olika gudar och andar som folk tror på. Andra söker annan form av andlig vägledning, i form av filosofi, meditation eller liknande.

Kunskap är något som värderas högt och i bland kan det bli nära någon form av religon.

Kärlek och äktenskap: Edit

För de övre skikten är äktenskap något som främst handlar om politik och affärer. Att gifta sig med någon är ett sätt att få in fötter där de tidigare inte fanns, eller att stärka en redan stark handelsmakt genom att slå ihop den med andra. Det händer såklart även att det finns romantisk kärlek inom äktenskapet, men det är inte normen.

Vanligast är att två personer är i ett äktenskap, men det händer att det finns tre eller fyra i ett äktenskap, bland dessa är det oftare kärlek inblandat. Det anses inte konstigt att romantiskt älska mer än en. Även älskare och älskarinnor är vanligt i de äktenskap som inte bygger på kärlek. Dock anses det moraliskt förkastligt att gå bakom ryggen på någon och otrohet är något som föraktas.

I de lägre skikten är det oftare kärlek som är inblandat, eller så kanske personer bara bor i hop utan att genomgå någon ritual för att bli gift, även här kan flera personer ingå i ett äktenskap eller förhållande utan att det anses fel.

Kärlek och äktenskap kan ske mellan alla kön, det är inte ovanlgit att barn adopteras eller att det ordnas med barn på andra sätt. Blodsband är inte det viktigaste för att föra arv vidare.