FANDOM


73da19bdd3d29c7fec67d0506fbb300d
53d3bbd5be31232b15878a9a1afea075

Isyriska Palatset är ett av många små palats i Korphamns tätbebyggda stadskärna. Inklämt mellan handelshus och andra byggnader står den ståtliga byggnaden med murar omgärdande en stor trädgård på både fram och baksidan. Ett par stora järngrindar bevakas ständigt av Celendinska kungliga hovvakter.

Palatset stoltserar med två stora torn med utsikt över staden och havet bortom den. Med höga murar är det gamla palatset inte byggd av den Celendinska kungafamiljen, utan har tidigare tillhört en mänsklig hertig, en man som var känd för sin fascination för magiska böcker och föremål. Palatset har många år på nacken och har haft flera beryktade ägare.

Palatset har en av stadens vackraste balsalar och det viskas och hoppas bland stadens finare folk att denna åter ska komma i bruk igen då Kronprins Istarïon af Isyr har rykte om sig att ha smak för att arrangera festligheter. Prins Istarïon döpte om palatset då han köpte det av den forna ägarens dödsbo efter det örike där han är hertig, Isyrs gröna öar.

Här finns även ett beryktat bibliotek, ett eget kapell till helgat åt en gammal mänsklig gudom, många rum för gäster och en tronsal för officiella sammanhang. Palatset tjänar i staden även som kungariket Celendines ambassad.

Vid palatset kan man ha fått jobb som piga eller tjänare, kock eller kokerska, vakt, eller en av många andra olika arbetsuppgifter som behövs för det dagliga livet på palatset. Hit kommer även ofta gäster inbjudna på finare middagar och fester eller för att föra diplomatiska samtal mellan Celendine och andra kungadömen och länder.

Fler bilder: https://www.pinterest.se/hannamirari/islanders-palats/
Dfdc35f9a71cf41fbe8eb8c602d9ca5d
*

*

*

*

Isyriska Gardet Edit

Isyriskagardet1

Prinsens eget garde består av ca 150 mannar stationerade vid Isyriska Palatset i barackerna. Bland deras ranker finns allt från bågskyttar till riddare och svärdsmän. Gardet leds av General Daerón.