FANDOM


m
Line 2: Line 2:
   
 
== Rykten ==
 
== Rykten ==
  +
'''190830 Orosmoln på himlen'''
  +
  +
<nowiki> </nowiki>Sommaren har varit mild i Ravenna, inte
  +
förra årets stekhetta men ändå har många flyktingar sökt sig
  +
till ön för att komma undan konflikten mellan Brand och Eblor, två
  +
länder som länge levt sida vid sida i fred och välstånd. Några
  +
av de närliggande länderna har skickat dit fredsmäklare för att
  +
medla innan krig blir ett faktum men än så länge har alla försökvarit fruktlösa.
  +
 
'''180928 Kronprinsen av Celendine mördad!'''
 
'''180928 Kronprinsen av Celendine mördad!'''
   

Revision as of 15:09, August 20, 2019

Här kan man skriva rykten som går i staden eller i bygden. Kan vara allt från händelser som man kan höra om, kungörelser från Borgmästare eller Stadsvakten, eller rena lögner. Fyll på allteftersom rykten kommer.

Rykten

190830 Orosmoln på himlen

Sommaren har varit mild i Ravenna, inte förra årets stekhetta men ändå har många flyktingar sökt sig till ön för att komma undan konflikten mellan Brand och Eblor, två länder som länge levt sida vid sida i fred och välstånd. Några av de närliggande länderna har skickat dit fredsmäklare för att medla innan krig blir ett faktum men än så länge har alla försökvarit fruktlösa.

180928 Kronprinsen av Celendine mördad!

Ryktet går som en löpeld genom staden. Man har funnit Kronprins Oberon Ithilluin mördad i sitt eget gemak på Isyriska Palatset. Tecknen tyder på att drower ligger bakom mordet, och att drowena på detta vis försöker slå tillbaka emot Celendine som legat i en tusenårig konflikt med drower kring deras landområden. Prins Istarïon är fortfarande bortrest, men förväntas när han återkommer att återta sin plats i den kungliga tronföljden som Kronprins för Celendine. Det viskas att skepp skickats till Celendine omedelbart efter att man fann kronprinsen död, men han har lagts att vila tillfälligt i väntan på den sista färden hem till sin far, Kung Lucién, i den Celendinska gravkammaren på kyrkogården.

180920 Tissel och tassel

Inbjudningarna till balen på det Isyriska palatset har gått ut över ön och till främmande länder. Även om ingen ur allmogen är inbjuden så är ämnet ändå vida omtalat; Vilka är det som kommer? Kommer man kunna stå utanför palatsets murar och titta på gästerna när de anländer?! Vem kommer borgmästaren egentligen att ta med sig Älskarinnan eller dottern? Men viktigast av allt; vad kommer att hända med alla smaskiga rester?

180818 Chock och ramaskri på Tavernan

”Vad annars kan man få!” Frågar sig många av de gäster som under kvällen var på den välbesökta tavernan där en makaber scen utspelade sig som gjort både gäster som myndighet ilskna. "Alverna går som vanligt för långt och nu har de dragit sitt snusk in bland hederligt folk!" Stadsvakten med Geiger i spetsen söker nu folk som kan namnet på de inblandade. En undersökning har påbörjats.

Ny byggnation 3 Augusti

I den fattiga stadsdel och förfallet kvarter en bit nordöst från stadens centra som blev tidigare uppköpt har mer aktivitet börjat pågå. Från de tre mörkeralviska skepp som nyligt anlänt till hamnen har manskap av samma slag tagit vid där rivningen avslutats. Grovarbete betalas väl i pengar för den fattige och god del vatten och föda som det lider nu brist på för gemene man. Så länge arbete utförs enligt order att gräva ut marken ordentligt och så småningom ska en grund börja läggas av importerad sten.

Torkan och välgörare 26 Juli

I den svåra torkan som härjar över ön har brunnar börjat sina och skördar riskerar att slå fel för en del av bönderna på ön. Det har fått några av stadens högborna att agera för att hjälpa staden, skepp skickas iväg för att skeppa vatten från andra delar av ön och kärror över ön för att ta sig till de stora sjöarna och hämta vatten som sedan delas ut till behövande i staden där brunnarna börjat sina. Tunnor med vatten ställs ut i hamnen där man kan fylla sina hinkar och kärl med vakter från bland annat Celendinska gardet som vaktar dem för att inte kaos ska uppstå. Kärrorna kör fram och tillbaka och levererar nytt vatten regelbundet under torkan.

Plötslig storm till havs 6 Juli

Djuphavsfiskare och handelsfartyg rapporterar om en plötslig och väldigt kraftig storm som uppenbarat sig en natt i det östra havet om Ravenna. Likt en stormande orkanvägg drog den fram längs horisonten för att böja både ett kaosartat cirkulerande molntäcke som stormigt hav. Och skönjes mest tydlig av inte bara mängden av blixtrar och urladdningar, utan av den besynnerliga onaturliga färgen av rosa och lila i dem. Försvann sedan mot morgontimmarna lika raskt som det uppstått för att lämna havet något i stiltje ett slag. Magi, utan tvekan magi, eller ett omen av något slag!

Vigseln mellan Sendell och Teslin 7 juni

När körsbärsträden stod i blom skedde vigseln mellan Sendell Awarthil och Teslin Tirnovan. Vigseln tog rum vid havet nedanför makarnas hus. Efteråt bjöds det på mat och dryck vid huset in till småtimmarna.

Spelar du en karaktär som skulle borde ha närvarat kan du läsa mer om vigseln och festen här.

Maktskifte i Celendine (Utrikes) 12 April

Nyheten når Ravenna nu, att kungen av Celendine har funnit att den man som utgivit sig för att vara hans förstfödde son, Oberon Ithilluin, faktiskt är den samme. En son som nu tar plats som förste tronarvinge till Kung Lucién. Kronprins Oberon och hans hustru, prinsessan Yasstra och deras två söner presenterades nyligen vid hovet på slottet i Aries av kung Lucién som gjorde nyheten officiell. Det viskas om att prinsessan och deras båda söner har en märklig hudfärg. Den nyblivne prins Istarïon Ithilluin skall ha blivit informerad om nyheten sägs det, och inte tagit det väl, efter vad man kunnat se under hans korta besök hemma i Aries.

Uppköp av mark i Korphamn 12 April

En stor bit mark tycks blivit uppköpt i ett förfallet kvarter en bit nordöst från stadens centra. Längs gator utan namn och grannskapet är fattigt. De boende tycks inte bry sig om varken eller, men stadens finanser blev desto lyckligare. Därtill när de övergivna husen äntligen börjar rivas så är det fritt fram för grannskapet att ta för sig av vad de kan och återanvända av materialet.

Monster utanför Ravenna?! 4 April

De få skepp som anlänt till hamnen i vårstormarna har pratat om havsmonster som skymtats utanför ön. Inget ovanligt att sjöfarare pratar om havsodjur, förvisso. Men även fyrvaktare och fiskare längs kusten har börjat prata om stora odjur som setts i havet utanför ön, cirkulerande skepp innan de försvunnit lika snart som de setts till. Är det bara trötta själar som ser i syne, eller har faktiska odjur börjat dyka upp? Om det är så, varför? I vilket syfte? Vad har lockat de otäcka monstren till Ravenna nu? Varför anfaller de inte, utan bara cirkulerar skeppen och försvinner igen?

Singlar! 26 Mars

Nästan likt en löpeld sprider sig skvallret genom societeten; Alfons von Gotes gamla gigantiska hus på Amarantergränd har köpts! Detta utav två bröder som sägs vara ofantligt förmögna och dessutom ogifta. Det sägs också att familjen Fyodorovich redan varit och avlagt visit, ett säkert tecken på att de nyinflyttade är välbärgade.

Jordbävning 20 Mars

Pratas runt i småbyarna längre in mot Ravennas mitt och kring den djupa skogen där mot väster om Krumåsen hur marken skakade under skymningstimmarna! Jojo, nu satte sig gamle Jorm skojas det friskt om. Andra viskar oroligt om undergången i Kurdun som sägs ligga däromkring i skogarna. Tänk om... tänk om!

Resten av ön märkte inte av det och ryktet viftas bort som något påhitt från bönderna. En tunna skallrar fel och kon ligger på fel sida då undergången är nära, jo visst...

Fristad 15 Mars

Klingornas allians erbjuder fristad till de orcher som redan finns i staden och som känner att vinden inte helt blåser i deras favör. Caurifellian nämns på lappar över hela staden där orcher lovas mat och bostad.

ORCHER?!?! 15 Mars

Orcher... Som en ond smitta sprider sig ryktet i den takt som fötter klarar att gå, på bygden och gårdarna kring Korphamn och längre söderifrån, och snart på gatorna och kring marknaden och på krogarna så hör man folk viska om skräcken. Flera byar sägs ha bränts ned helt, orcher säger överlevarna. Många är dem. Någon viskar om en arme av dem som bara syns om natten och andra säger att de är på väg mot Korphamn, om man följer de brända gårdar och byar som drabbats. Någon säger att de såg några innanför murarna. Menar att de tagit sig in via tunnlarna under staden, kan dyka upp vart som helst. Minst ett slagsmål menar en annan har hänt där tre orcher anfallit en oskyldig kvinna och hennes barn. Inte mycket fanns kvar av henne sedan.

Hamnen 6 Mars

Att saker händer i hamnen nattetid har länge varit ett faktum och hederligt folk gör sig bäst i att hålla sig undan. Två giganter till män har nu dykt upp och sågs först i går kväll, nu sitter de och spelar kort när de inte verkar patrullera ett distinkt område och några nyfikna sjömän har redan lämnat platsen med knäckta näsor och stora blåtiror. Är männen inte de där bröderna från Arenan och Klingornas allians?

Efterlysning: Daria från Dalen 4 mars

Ganska god betalning: Daria

Upplopp på marknaden! 4 Mars

Utan någon skam i kroppen sågs en mörkeralv slå en ung kvinna på marknaden idag. Han lyckades försvinna från platsen genom det nätverk av gränder som finns i närheten. Men till följd av händelsen rådde under några timmar en upploppsstämning som Stadsvakten till slut lyckades lugna ned. Slagord som: Ut med alla alver och för Korphamn! skall ha hörts. Flertalet marknads bodar blev sönderslagna och det rapporteras om flertalet skadade, några allvarligt.

Karantän på Johannas lid! 1 Mars

Karantän har fått invånarna runt Johannas lid att kasta beskyllningar runt om sig. Kort efter inflyttandet av en äldre alvisk man verkar brunnen i området ha blivit förgiftad. Flera har insjuknat, värst verkar det vara för barnen som drabbats men också de gamla och svaga lever farligt. Det råder tvivel om gamle Heidemarie Heller kommer att överleva natten, hennes son - Franz, lovar att ta saker i egna händer om alven inte grips.

Lamither Tamarins dotter är försvunnen! 28 Februari

Unga fröken Tamarin är försvunnen, efter vad hon sa skulle bli en kortare promenad, för att få lite luft. Herr Tamarin har inte sett sin dotter sedan hon gick, onsdag förmiddag. Hon är uppväxt på ön och känner den utantill, och han tror därför att någon tagit henne mot hennes vilja.

Om någon har någon aning om var hon kan vara, eller vem som skulle önska henne ont, så insisterar herr Tamarin att de berättar för stadsvakten, eller kommer direkt till honom själv. Han vill bara att hon kommer hem, oskadd, inga frågor ställda.

Om någon hittar henne, tar med henne hem igen, eller har information som leder till att hittas, så utlovas en belöning.

En gyllene drake! 28 Februari

På eftermiddagen var det flera på gatorna kring Isyriska Palatset som svär att de såg en enorm gyllene drake segla ned och dyka rakt in och försvinna in bakom murarna för att landa på palatsets bakgård. På palatset såg man den också, välta träd och rosenbuskar i den inmurade palatsträdgården, där det sägs att den tydligen var där för att tala med Kronprinsen själv. Kanske någon ond form av magi som förtrollat alla att se denna märkliga syn?

Förhäxat hus köpt på Straffargatan. 27e Februari

Large-0

Enligt utsago skall huset i slutet på Straffargatan nyligen ha blivit köpt av en utländsk adelsman. Huset som byggdes av äventyraren Fritjoff Tuunghande för åttio år sedan har stått obebott de senaste elva åren då dess ägare och tjänstefolk alla blev mördade under en enda natt. Fem utav de sex tidigare ägarna eller medlemmar av deras familjer har också drabbats av hastigt förkortad livslängd, alltid under mystiska omständigheter. Det sägs att även Herr Tuunghande själv fanns död i sin säng, ansiktet blekt som på ett lik och med stirrande uppsyn. Borgmästaren godkände köpet i all hast, trots att det funnits andra intressenter en längre tid.

Den nye husbonden söker tjänstehjon. En husa, kokerska, stalldräng samt en erfaren knekt. Diskretion, öppna sinnen och snävslutna läppar gives extra betalt utöver de X-silvershillingar i veckolön.

http://newravenna.wikia.com/wiki/Rhykter

Den rättmätige kronprinsen 25 Februari

Spritt via brev från hemlandet sipprar rykten ut bland de som faktiskt har anledning att bry sig om nyheter från det avlägsna högalviska landet Celendine. Det sägs att han är tillbaka från de döda, prinsen som dog, kungens förste son, som skulle ha lagt sitt liv i strid mot Drower i det senaste kriget för över 200 år sedan. Det viskas att han hållits fången. Att han har fru och två vuxna söner. Någon tycks i alla fall utge sig för att vara den rättmätige kronprinsen och det sägs att flera av adelshusen i landet ställt sig bakom honom, övertygade om att han har rätten på sin sida. Frågan delar det kungliga rådet och adelshusen. Vad som verkligen är sant kan bara framtiden utvisa.

Skenhelig prinsessa 24 februari

Ord som kan snappas upp på marknaden:

- Någon såg henne bada helt språngande naken!

- Prinsessan Madilyn?! Slampa! Det är inte första gången som hon gjort opassande ting, har jag hört!

- Tydligen badar hon gärna tillsammans med främmande män i skogens varma källor efter mörkrets inbrott. Dessutom så verkar hon fått smak för både vin och opium. Detta anstår sig inte en dam!

Orolig stämning i staden 19 Februari

Vad kan det betyda när makter från andra länder börjar äga mer än ambassader? Efter de senaste stökigheterna i grannlandet har många av de större adelshusen börjat ifrågasätta Ravennas fortsatta suveränitet

Anländande skepp från Rangi 18 Februari

Under morgonen ankrade ett skepp i Korphamns hamn. Stora mörka silverbeslagna kistor lastades ur av män i enkla svarta kläder och underliga huvudbonader (låga turbaner) Krigare i svart med vassa spjut i händerna positionerade sig framför skeppet. Deras hy mörk som om de blivit rejält kyssta av solen och deras anleten skarpa och allvarliga, disciplinerade. I aktern syntes en fana fladdra i vinden, en slingrande sandorm i guld mot mörkröd botten och för dem som kan sin heraldik vet att den tillhör ökenlandet Rangi. Hur länge eller i vilket syfte skeppet ankrat och släppt av sin last vet ingen ännu för ingen tycks tillåtas att komma nära landgången och den som försöker stoppas av krigarnas korslagda spjut och skarpa blick.

Isyriska Gardet jagar efterlysta högalver 18 Februari

Isyriska Gardet har idag blivit mycket synliga när de tillsammans med stadsvakten genomsöker hela Korphamn i jakten på två efterlysta högalver. De sätter upp efterlysningslappar och lovar stor belöning för den som kan hitta och överlämna de båda uslingarna. Det erbjuds även guld för upplysningar om vart de kan gömma sig. Gardet kliver in på alla krogar i staden och visar teckningarna av dem. Och de kommer att vara närvarande och synliga i staden på ett annat vis under den kommande veckan.

EFTERLYSNING! 18 Februari

Elian

Elían

Shin

Shin

Stor belöning till den som har upplysningar om var dessa två högalver befinner sig och som kan leda till deras gripande.

De båda är mycket farliga!

Upplysningar lämnas till stadsvakten eller till någon ur det Celendindska gardet

*

*

Stadsvakten i chock efter att ha funnit stadens bibliotekarie död. 15 februari

"välta bokhyllor, blod och kaos, jag trodde först det var några ungdomar som vandaliserat"

Så beskriver stadsvakten biblioteket när han först klev in genom det. Men chocken slutade inte där. Mitt i kaoset på ett bord fann han stadens mycket omtyckta bibliotekarie död.

"Det var knappt så jag kände igen henne. Ena benet var borta från knäskålen, magen uppsprättat och saknade tarmar. Halsen, ansiktet och bröstkorgen var uppätet, inte ens skelettet var kvar, jag har aldrig sett något liknande."

I dagsläget går det inte att säga vad som har hänt under kvällen. Det enda fynd man hittat är spår av blod som leder ner till den underjordiska tunneln som någon grävt upp ett par veckor innan. Stadsvakten uppmanar folk att hålla sig undan biblioteket tills dess att man städat upp och fyllt igen gropen. Den som som är dum nog att ändå gå dit gör det på egen risk.

Brand i Hamnen 11 Februari

Sent natten till idag (lördag till söndag) larmade stadsvakten om brand i hamnkvarterets södra del. När stadsbor och vakter samlats fanns inget att rädda utan man var tvungen att fokusera på att rädda de intilliggande husen. När solen steg över horisonten fanns endast en pyrande ruin kvar. Man kunde senare konstatera att byggnaden tillhörde den framgångsrika handelsmannen Lamither Tamarin och tjänade som lager till hans handelsvaror. Hur mycket som fanns lagrat där vet man inte i nuläget men det finns risk att stora summor försvann i branden. Hur branden uppstod är ännu oklart. Ingen person kom till skada.

Brutala mord i Korphamn 9 Februari

Döda kroppar i hamnen, men också här och var i de fattiga kvarteren av Korphamn. Märkliga horribla dödsfall, mord med stor sannolikhet, där lik hittats uppsprättade som av klor. Allt från små barn i mörka gränder till starka sjömän flytande i vattnet på morgonen. Ett tiotal döda hittills, och hamnen surrar om en mördare som rör sig i skuggorna, alla ser sig om över axlarna i skräck att möta fara om natten.

Inbrott i Universitetsbiblioteket! 31 Januari

Dådet upptäcktes sent efter en viss högst otrevlig odör börjat sprida sig i hallarna och lokaliserades till sist efter många om och men från de djupare källarvalven. Universitetet är mycket förtegna om vad som förvarades där. Men tydligt är att svartblod grävt sig tunnlar in från dit varken stadsvakt eller ens föreståndarinnan vågar träda. Ett större bekymmersamt lik hittades tillsammans med flera svartblod. Det tycks för länge sedan drunknat och ruttnat och viskas om i vakten att det ryckte till och rörde sig när det skulle forslas bort trots dess skalle var krossat. Har det något att göra med de rapporter om högst bekymmersamma dofter och stapplande stela former och skuggor kring stadsmuren och hamnen?
Vad som är den generella slutsatsen av kaoset nedan är att de mindre svartbloden och liket av vad som kan vara en sedan länge död hobgoblin kom ihop sig vid inbrottet och dödade varandra eller blev krossade under stenblock som rasat från valvet och väggen.

Biblioteket ansöker dock om arbetskraft och bidrag till att fylla igen de grävda gångarna och försegla källarvalven -ordentligt- med omedelbar verkan.

Troll vid byn Vidjan 26 Januari

Kalkstensgrottor som nås via en stig ned för den branta kalkstensklippan nedanför människobyn "Vidjan" några mil norr om Korphamn längs med norra landsvägen. Grottorna går även att nås via sjövägen där de hittas i Vidjeviken, nära strandlinjen på stenstranden nedanför kalktstensklippan. Grottorna är vindlande och trollen bor djupt i dess inre, det sägs att de gömmer skatter de stulit i år från befolkningen på ön, och trollen härjar vilt kring platsen.

En mörk skugga 20 Januari

Det ryktas om ett väsen som smyger runt kring Korphamns stadsmur om man tar den utgång som leder ut mot ravinerna. Det skall lukta av rutten fisk som legat i veckor. En mörk skugga har blivit noterad. Vad det än är skrämmer hästarna i sken. I staden har det börjas prata och ryktas om både troll och vandöda. Vissa avfärdar teorin om trollen då de inte alls ska lukta på det sättet och att en vandöd är vad som skrämmer hästar på det sättet. På Svanen har de tisslats och tasslat om att en nekromantiker är orsaken medan några andra bestämt hävdar att det är det drowiska följet som just stigit i land som bringat med sig denna fasa.

Celendines Kung återfunnen 9 Januari

Kung Lucién av Celendine är återbördad till tronen efter sin tid som försvunnen. Han tycks ha flytt från sin fångeskap hos Greve Elendarin innan slutstriden i hemlandet stod och återfanns på Ravenna.

Inbördeskriget i Celendine är över. 28 December

Kronprins Istarïon seglade med många allierade just efter julbalen till hemlandet, ett dussin skepp med soldater och allierande och vänner. På färden hotades ett av skeppen av ett mäktigt sjöodjur som man bara med nöd och näppe undkom! Sedan samlades man med hemlandets arme där man belägrade fortet Vidablick, upprorsmakaren Elendarin hade gömt sig bakom sina höga murar och det var dödläge.

 Ett mäktigt slag stod på fälten utanför Vidablick, och allt verkade hopplöst tills den stora porten plötsligt öppnades och den Celendinska armen kunde inta fortet. Upprorsmakaren hittades och dödades av sin egen dotter Fëonn och Istarïon tillsammans sägs det. Upproret krossades vid det slaget. Men inte utan stor förlust av högalviska liv på båda sidor.

Det är en skara segrande men trötta krigare som återvänder till Korphamn. Man fann aldrig Kung Lucién. Han befaras vara död. Men då man inte hittat hans kropp så har Istarïon och rådet fortfarande hoppet om att Kungen ska ha undkommit, kanske med hjälp av sin stora talang för magi på något sätt. Men i hans frånvaro har Istarïon ändå stigit upp på kungatronen och återvänder till Korphamn som Kung Istarïon av Celendine.

Celendines kung kidnappad 11 December

Kung Lucién av Celendine togs till fånga och några dygn innan vinterbalen kom budet till kronprinsen att han inte bara är regent i sin fars ställe - utan måste segla genast till hemlandet med alla sina trupper för att möta upp med landets arméer och generaler för att rädda kronan, riket och hans far från Elendarins lömska planer.

Inbördeskrig i Celendine 11 November

Kungörelse!

Celendine kallar sitt folk till försvar!

 Vårt nobla alvriket Celedine är under attack. Efter nära tusen år av lugn och fred hotas nu vårt vackra rike av en av dem vi känt tillit och i vars händer vi lagt många viktiga beslut.

Vi, kung Lucién, vill härmed kungöra att Caranthir Elendarin, fram tills nu greve av Vidablick, fråntagits alla sina titlar, land och rikedomar då han med illvilja och ont uppsåt samlat män under sin fana för att tåga mot oss och skapa oreda i riket.

Vi, kung Lucién kallar varje alv och alvinna, krigare som smed att bege sig hem till Celendine för att gå under vår fana och försvara det rike som vi önskar fortsätta se blomstra i fred och välmåga i ytterligare årtusenden.

För Celendine!

Kung Lucién

Celendines konung, försvarare, beskyddare

Den tusenåriga fredens bevarare.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.