FANDOM


-WIP(!)-

Tumblr o4ssq6TZY71sv9fh4o1 1280

Den sjöfarare som seglar längs Elaras kust och förbi Kendal och först får syn på Sorlois gröna solkyssta sluttningar och mäktiga berg får ofta känslan av att träda in i ett land som hämtat ur trubadurernas riddarsagor. För det är ett rikt kungadöme med långa blomstrande somrar och korta milda vintrar där den enda snön är den som faller på de högsta bergstopparna. Den bördiga jorden och det varma klimatet har gjort lantbruket till rikets största inkomstkälla utöver handeln. En vanlig syn i Sorlois är gröna sluttningar med hektar efter hektar av välordnade vinodlingar. Vinerna från Sorlois är kända världen över, och särskilt ett av vinerna: L'Or Liquide, eller "Sorlois flytande guld" är så högt skattat att flaskor av det vinet betalats i kungliga lösensummor. Stora fält av blommande lavendel och rosor för parfym och tvåltillverkning är inte heller någon ovanlig syn, likaså de många örtträdgårdarna och fruktlundarna. Pampiga slott och pittoreska byar ligger utspridda över den vackra, mestadels lugna landsbygden. De södra öarna är torra och karga men väl lämpade för fårskötsel och de stora olivlundarna producerar mängder av oliver och olja till marknaderna i Sorlois. Saltgruvor på rikets största ö producerar varje år tonvis med salt för exportmarknaden. Vid havet ligger flera mindre samhällen och några större städer.

Prince of arc

Den folkrika och sprudlande huvudstaden Mont-Dragon är ofta det första en besökare från utlandet ser. Staden är byggd på en väldig höjd, överblickande en stor naturlig hamn och enligt en populär legenden var den klippiga höjden en gång hemvist för en jättelik drake innan Sorlois mytiske grundare Godofroi le Grand dräpte den och använde dess rika skatt för att grunda staden. Högt över den stojiga och färgranna staden, murad i slät grå sten reser sig den mäktiga Järnborgen (Le donjon de Fer) säte för Arnaud II, Roi d'Sorlois dit Cœur de Dragon och hans kungliga familj.

Under sig har konungen den Sorlesiska kyrkan, den strikt traditionsbundna adeln, rikets breda borgarklass och bönderna vars hårda slit gjort kungariket till den makt den är idag. Sorleser är ett stolt, passionerat och livsälskande folk, av vissa ansedda som impulsiva, otyglade eller dekadenta. De är övertygade om sin egen kulturella överlägsenhet och ser sig gärna själva som en stormakt.

Sorlois är ett starkt människodominerat rike med en liten och ofta misstänkliggjord eller förföljd minoritet av alver och andra raser. Traditioner är viktiga i Sorlois och könsrollerna är starkt avgränsade med tydliga ansvarsområden för män och kvinnor. Den Sorlesiska kyrkan har ett stort inflytande över vanligt folks liv och varje by har sitt eget kapell eller lilla kyrka och städerna tävlar om att bygga de pampigaste katedralerna. De fem dygderna Rättvisa, Tapperhet, Visdom, Kärlek och Måttfullhet är religionens viktigaste grundpelare. De enda som anses kunna be direkt till Gud (på Sorlesiska kallad Dieu, Dieu Suprême eller Le Dieu des Dieux) är prästerskapet och kungen själv. Den vanlige Sorlesen skänker sina böner till helgonen i hopp om att de ska framföra bönerna till Gud. Det finns fler helgon än årets dagar i Sorlois. Varje stad, religiös order eller skrå har sitt eget skyddshelgon och det finns inte många Sorleser som inte har ett personligt helgon de ber om hjälp i svåra tider. Man firar deras festdagar och har dem som hjältar och förebilder.

Information om Sorlois Edit

2923311
 • Stadsskick: Feodal ärftlig monarki.
 • Stadsöverhuvud: Arnaud II, Roi d'Sorlois dit Cœur de Dragon
 • Rättsväsende: Tingsväsende som dömer efter skrivna lagböcker.
 • Areal: 130.000 km
 • Invånarantal: Runt 6 miljoner.
 • Befolkning: 95% människor, 5% övriga
 • Språk: Sorlois ((Franska))
 • Huvudstad: Montt-Dragon
 • Huvudnäring: Jordbruk, fiske och handel
 • Import (i stort): Timmer, järn, sten, tjära, ull.
 • Export (i stort): Vin, salt, olivolja, textilier, lyxvaror.
 • Militära styrkor: Les chevaliers du Dragon Rouge (De röda drakriddarna, konungens egna tunga elitkavalleri.), vasallriddare, legosoldater, bondemilis samt en stark flotta.
 • Religion: Monoteistisk med helgondyrkan
 • Vänner: Astruistiska Imperiet, Kendal
 • Fiender: Kendal
 • Myntfot: 1 Dragon d'Or (Guldmynt) = 10 Chevalier d'Argent (Silvermynt) =1000 Pièce de Cuivre (Kopparmynt)
300x420
  

Karaktärer från Sorlois Edit

BWDevDiary6

Moodboard för Sorlois