FANDOM


Det finns en del små funktioner på vår chatt och här på wikin som många inte känner till, den här sidan är till för att dela de knepen ihop med enkla förklaringar om hur man gör för att använda dem!

Bakgrunder på chatten Edit

Inte alla känner till att man kan lägga in bakgrunder på chatten att spela över, och att man för att kunna spela över dem kan lägga ett svart filter med gradient under texten över bilden så att man kan spela över nästan vilken bild som helst. Tyvärr har vår chatt inte funktionen att minnas bilden när du loggar ut och stänger fönstret, men det är bara att lägga in bildlänken igen nästa gång du loggar in.

Man kan även välja någon av våra färdiga bakgrunder och gradienten funkar alltid oavsett vilken bild du spelar över.

Egen bakgrund i chatten

Fler funktioner man kan hitta under ratten: Ändra textfärgen, ändra stilen på texten, dela upp fönstret i 50/50 där du kan skriva i halva fönstret och läsa andra mess i andra halvan. Du kan stänga ned menyerna (användbart om man vill spela på en liten skärm så som mobiler).


Flytta bilder på Wikin Edit

Här på denna wikin är det inte alltid lätt att lista ut vart man kan ändra saker. Man får testa och leta lite. Att lägga bilderna på höger, center eller vänster av sin wikipage är enkelt, men att hitta menyn för att göra det kan vara lite svårare.

Flyttabilder11
Flyttabilder12

Instruktioner:

Öppna editorn, markera din bild genom att vänster klicka en gång på den. Då kommer det upp en liten ruta som ser ut såhär.

I den rutan finns en ikon. Klicka på den.

När du klickat kommer det upp en meny, välj avancerade settings i den meny, och då kommer det upp valmöjligheter om vart du vill placera din bild.

(Ps. Man kan klicka på screenshot-bilderna på denna sida för att se dem i större format!)