FANDOM


Vaiva1
All is dust

Om Edit

En rundörad tjänarinna i följet tillhörande Darondh Khadath'non

Följer den förbjudna guden som kallas för Främlingen.

Beskrivning Edit

“Jag ser De Osynliga, jag söker De Osökta.”

Hon har ett alldagligt utseende, som får henne att smälta in i den stora massan. Ingenting med henne sticker ut. Hon är varken en slående skönhet eller motbjudande. De flesta har svårt att minnas hennes anletsdrag och skulle ha väldiga problem att beskriva de eller dra de till minnes om de skulle behöva göra det. Vilken färg hade hon egentligen på sina ögon? Och vilken färg var hennes hår?! Hennes utstrålning är fullkomligt grå. Ointressant. Hon är bara en rörlig del av bakgrunden, där det finns andra mer färgstarka, vackra, kunniga och mäktiga figurer. 

Hon ses klädd i en uppassares livré, vars färger går i grått och svart. Först mesta är det mörka håret uppsatt i en stram fläta.

Vaiva2

Bakgrund Edit

Feldeburg

“Det finns en gränd i Feldeburg, när du går genom den känns den mörkare än alla andra. Gränden är trång, de gamla stenbyggnaderna och husen är tomma eller bebodda av tiggare. Gränden skuggas, förutom mitt på dagen, utav den mäktiga Slottskullen. Den här gränden har ett rykte om sig i den här staden, i folkmun kallas den för Barnadödens Gränd. Här lämnas oönskade barn, oftast oäktingar. Ingen vet riktigt vart de tar vägen, men det är ett sätt att bli av med sina ”besvär”. Där lämnades jag.“

Vaiva är föräldralös, hon övergavs i tidig ålder av sina föräldrar. De hade la henne i en beryktad gränd. Hon hade då knappt lämnat sina småbarnslindor, hon kunde knappt gå. Hon har en särskild man att tacka sitt liv för, Feldeburgs "Tjuvfader". Det var han som fann henne, tog sig an henne - såsom han gjort med många föräldralösa barn. "Tjuvfader" tillgodosåg barnens behov; mat, kläder, skydd. Tillsammans med en flock andra oönskade barn lärde hon sig "Tjuvfaders" tricks. De undkom slaveri och en säker död tack vare den mannen. De tränades till att stjäla och lura till sig vad de kunde, det mesta hamnade i deras läromästares fickor. Ofta såg de inte något av sina byten efter att de lämnat in dem, men ibland delades byten upp lika mellan alla barnen.

"Ingen väljer att leva på gatan."

"Tjuvfader" är idag väl etablerad i Ravennas Undre Värld. Ingen av barnen uppmuntrades med tankar om att få stanna kvar eller hoppet om att få bli "Tjuvfaders" kompanjon. När de var tillräckligt gamla så visste dom när tiden var inne att gå vidare. Vaiva och några andra från hennes årskull lämnade "Tjuvfader" som ungdomar, de alla var sina egna “experter” på att överleva. Man kan säkert tro att livet på gatan skulle vara gott mot dem, det här vad var de fostrats för. Men så lätt är det inte, förtroenden prövades, många sålde sig antagligen till rivaliserande gäng, till alkoholens dimmor, drogernas mjuka omfamning eller till någon av stadens glädjehus.