FANDOM


O

Viira Asminalhi Vaathi Edit

Liten mörkeralvisk mörkmagiker/häxa från öriket Ouron. Är yngst av sammanlagt sju syskon, andra dottern att ärva moderns magiska förmågor. Är en driven, bestämd och envis ung dam av en introvert karaktär och som gärna gömmer sig från omvärlden i ett hav av böcker. 

Hon är ambitiös och vetgirig, tar sitt arbete på största allvar och spenderar större delen av sin tid i antingen ett bibliotek eller i Varglyans dolda laboratorium. En starkt konkurrensbetonad familj och tillvaro har format henne till en opportunistisk och intrigerande person, lärt henne att vässa sitt intellekt och värdesätta intelligens framför rå styrka.

Är den yngsta på flera sekler att nå etablerad magikerstatus och handplockades direkt för att sammanslutas till den nya specialstyrkan som reser bortanför ön och det vida, mörka havet.

Fysisk Beskrivning Edit

Ålder: ~40 (motsvarande mänsklig 16-årsålder).

Längd: 172 cm och blir inte längre.

Kroppsbyggnad: Finlemmad på gränsen till att vara mager. Timglasformad siluett och fyllig barm.

Hår: Silvervitt, långt, med otydliga etapper och mjuka, vida lockar. Kortaste skiktet, vilket är luggen, når henne strax under hakan.

Ögon: Ljust guldfärgade, stora och runda, kantade med täta fransar.

Annat: Har ett ojämnt ärr som löper kring midjan och magtrakten.

Förmågor Och Kunskaper Edit

Mörkmagiker/häxa, med fokus på fleshcrafting, brygder, formler, det spirituella samt andar och demoner.

Skolad inom stridskonst och svärdskonst.

Magiskt hypersensitiv samt mot det paranormala. Kan se andar och övernaturliga väsen som annars gör sig osynliga för de dödligas ögon. Är dock en tveeggad förmåga, eftersom det är överväldigande och vissa specifika magier har starkare effekt och gör större skada.

Talar fyra språk: ouren, världsspråket ("engelska"), lite kanji och talar det mänskliga tungomålet med grov brytning.

Spelar ourensk fiol, flöjt och är en skolad operavokalist.

Slumpmässig Fakta Edit

- Är förtjust i små sötsaker som praliner och jordgubbar.

- Ville dedikera sitt liv åt musiken och scenen, innan hon blev gammal nog och insåg att de äldre redan stakat ut hennes framtid.

- Kan inte simma och är rädd för djupa vatten.

- Hennes mest käraste ägodel är hennes stora, senapsgula halsduk/scarf.

- Oklart hur många blodsbundna kråkfåglar hon besitter, men hennes favorit är korpen Khiiru, nu efter att hon givit bort Ischa, den äldsta av dem, till att vaka över en annan.

- Har en grå, fluffig och rundformad katt med brandgula ögon som heter Oubi, vilken hon tar med sig överallt förutom på farligare uppdrag.

- Tål inte varma, kvalmiga klimat särskilt väl och blir allmänt vek under sommarmånaderna.

- Fyller år på Midvinterafton (24'e December).

Just Nu Edit

Efter att ha rest runt tillsammans med den lilla specialtruppen till en början hemmavid, sedan längs de närliggande länderna, spenderade hon en längre tid i det okultiverade och vildare Landrike innan det bar av brådskandes mot Ravenna, där mörkeralverna bosatt sig mitt i den djupa, mörka skogen. Där är deras bas belägrad, en massiv byggnad där de både lever och arbetar. Viira spenderar sin tid främst i biblioteket och laboratoriet, gräver ned sig i arbete.

Har rest hem till Ouron efter nyheterna om moderns bortgång och för att diskutera hennes framtid..

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.